Sok CNC forgácsoló kisüzem nem is tudja mennyivel több profitot tudna termelni, ha meglévő CAD/CAM rendszerét hatékonyabban használná. Legtöbbjük arra gondol, hogy a mások sikeresebb működése mögött költséges és hosszadalmas fejlesztési folyamatok állnak, pedig már egy kisebb, egyéni igények alapján kialakított képzéssel és fejlesztéssel is hatalmas előrelépést lehet tenni.

👉 A CAM hatékonyságnövelő csomag bevezetése után a hatékonyabb tervezési folyamatokban és a gépidőkben legalább 5% javulás tapasztalható, így a csomag ára egy átlagos kisvállalkozás esetében 1 hónap alatt megtérül és már az első félévben 0.5M Ft plusz bevételt termelhet!

📝 Egy megrendelőm története …
Egyik partnerem, aki elsők között volt a CAM hatékonyságnövelő csomag tételeinek alkalmazásában egy 3-tengelyes marógépre kérte a posztprocesszor fejlesztését és oktatást a náluk használt CAM rendszer optimálisabb használatára. 1.5 év után a termelés hatékonyságának javulása hozzásegítette őket, hogy már a második 5-tengelyes marógépet szerzik be, hogy még több és értékesebb munkát el tudjanak vállalni, ezzel még több profitot termelni. Természetesen a fejlesztéseket az újonnan érkezett gépekre is elvégezzük, hogy azok már hatékonyabb termelési folyamatokkal induljanak el.

Az egyedi igényeknek megfelelőlen testreszabott szolgáltatás-csomagom alkalmazásával sokkal hatékonyabban tudja kihasználni a vállalkozásában használatos CAD/CAM folyamataiban eddig rejtve maradt potenciált. A csomag tartalma által elérhető hatékonyságnövekedés össze sem mérhető az általános, sablonos oktatásokból/oktatóanyagokból összerakott „tudásra” épülő, „fejlesztéseknek” vélt eredményekkel. Sok vállalkozás követi el azt a hibát, hogy a különböző ingyenes, nem kvalifikált forrásokból elsajátított tudásra alapozva végzi a CAD/CAM tervezési folyamatokat és az így támogatott CNC gépes termeléstől várja, hogy jelentős profitot realizáljon. Teszi ezt azért, mert a sok ingyenes videó anyag és különböző fórumokon található információk mind-mind azt sugallják, hogy ezen információkra alapozva hatékony termelési folyamatokat lehet felépíteni.

Amennyiben a következő pontokból legalább 2 érvényes az Ön cégére, akkor szinte biztosan látványos eredményeket érhet el a csomaggal.

✅ Fusion 360 vagy ArtCAM rendszer van használatban a CAD/CAM tervezésben.
✅ PowerMill vagy SolidCAM van használatban a CAM tervezésben.
✅ 1 vagy több marógépet és/vagy hajtott szerszámos esztergát használnak a termelésben.

Viszont amennyiben a következő pontok közül bármelyik is igaz az Ön vállalkozására, akkor nem tudjuk garantálni a csomag által elérhető előnyöket.

❌ Ha az Ön vállalkozása már maximálisan optimális CAD/CAM tervezési folyamatokat használ, így nincsen szüksége a CAM csomag által biztosított nagyobb bevételre.
❌ Ha úgy gondolja, hogy idő és befektetett munka nélkül is lehet szakmailag fejlődni, illetve CAD/CAM tervezési folyamatokat optimalizálni a nagyobb profit érdekében.
❌ Ha Ön szerint az ingyenes oktatóanyagok által elsajátítható tudással támogatott CAD/CAM tervezési folyamatok hatékony termelést biztosítanak, és/vagy a különböző forrásokból beszerzett, összeollózott posztprocesszorokkal optimális NC programok készíthetőek.

📦 A CAD/CAM hatékonyságnövelő csomag 📦 a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

Felmérés és általános információ gyűjtés, ismerkedés Ön vállalkozásával, gyártási folyamataival. - ⏰ 1óra, online

Mindenképp szükséges felmérni, hogy az Ön vállalkozásának valóban megfelelő segítséget tud-e biztosítani a szolgáltatás csomag, melyet az Ingyenes CAD/CAM konzultáció keretein belül teszek meg. Így amennyiben a csomag nem megfelelő az Ön cégének, vagy a szükséges fejlesztések nem valósíthatóak meg a csomag keretein belül, nem kell fizetnie semmit.

CAD/CAM fejlesztési és optimalizálási lehetőségek felmérése az Ön vállalkozásában. - ⏰ 2óra, online

A megvalósítandó oktatás és posztprocesszor fejlesztéshez szükséges információk beszerzése, hogy az Ön CAD/CAM folyamatainak legmegfelelőbb megoldást tudjam biztosítani. A felmérést megtehetjük valamilyen online tárgyaláson keresztül (Zoom, Teams), de lehetőség van személyes találkozóra is, távolságtól függően.

Online CAD/CAM oktatás a felmérés alapján meghatározott témakörökben. - ⏰ 4óra, online

Sok optimalizációs lehetőség van a CAD/CAM szoftverek használatában, melyet az interaktív online oktatáson (Zoom) sajátíthatnak el az Ön cégétől tetszőleges számban részt vevő kollégák. Az oktatásról felvétel is készül a későbbi ismétlési lehetőségek érdekében. Lehetőség van személyes oktatásra is, külön egyeztetéssel.

1db 3-tengelyes marógép posztprocesszorának optimalizációja a felmérés alapján. - ⏰ 4óra, távmunka

A másik leggyakoribb optimalizációs lehetőség a posztprocesszorok megfelelő testre-szabásában rejlik, hogy a megfelelő működéshez szükséges változtatások mellett az Ön cégénél alkalmazott „szokásoknak” legmegfelelőbb NC kódok készüljenek a gépen dolgozó kollégáknak. A fejlesztés a felmérés alapján legtöbbször távmunkában készül online átadással, de lehetőség van helyszíni átadásra is.

🔥 BONUSZ 🔥 (ha még októberben leadja rendelését)

Extra tanácsadás tetszőlegesen választott témában. - ⏰ 1óra, online

Sokszor előfordul, hogy a termelés közben előforduló kisebb problémák gyors és hatékony megválaszolásával nagyon sok „fejfájástól” kímélhetjük meg magunkat. A BONUSZ 1 óra a megrendeléstől számított fél éven belül használható fel.

A csomagban található szolgáltatások normál ára összesen: 132.000 Ft

💰 A CAM hatékonyságnövelő csomag kedvezményes ára: 109.000 Ft (0% ÁFA)* 💰

*️ Ezt az árat az első 10 megrendelőnek tudom biztosítani, akik még 2022 októberében megrendelik a szolgáltatást.

📜 Garancia 📜

Elégedettségi garancia: Amennyiben a CAM hatékonyságnövelő csomag bármely tételével nincsen megelégedve úgy nem kell fizetnie semmit. Igen: semmit.

Ki is vagyok én …

Az egyéni vállalkozásom sokkal kisebb méretű, mint a nagy cégek több fős technikai csapata. Viszont ennek köszönhetően az Ön sokkal nagyobb figyelmet kap a kiszolgálás során, nem csak „egy lesz a sok közül”, és így testreszabott szolgáltatás kialakítása is sokkal rugalmasabban elvégezhető az Ön igényeinek megfelelően.

További információ rólam

Kollár József vagyok, a CAMXPRESS szolgáltatás támogató mérnöke. Az iparban számos területen dolgoztam, melyek során szereztem meg azt a sok gyakorlati tapasztalatot, amit felhasználva tudok minőségi támogatást adni, illetve az oktatások során tovább adni.

 

Végzettségem szerint fémforgácsoló és gépészmérnök vagyok, és az itt megszerzett polimertechnikai ismereteimet egy fröccsöntő cégnél fejlesztettem gyártás, termék- és szerszámtervezés területén. Ekkor kerültem közelebbi kapcsolatba az alakító szerszámok gyártásával és a termékek tervezésével, és kezdtem el foglalkozni a CAD/CAM szoftverekkel, mint felhasználó. A szükséges tapasztalat megszerzése céljából el is mentem hosszabb időre dolgozni egy hazánkban híres szerszámgyártó céghez, ahol kitanultam a CAM programozó szakma minden részletét. Néhány évet eltöltöttem a lézeres megmunkálások területén is, hogy aztán megalapozott szakmai tapasztalatokkal végre CAD/CAM szoftverek támogató mérnöke lehessek.

 

Az elmúlt több mint tíz évben a különböző CAD/CAM szoftverek forgalmazóinál/nak dolgozok, így nagyon sok tudást sajátítottam el munkáim során a szoftverek használata, a posztprocesszorok írása, felhasználók képzése, egyedi gyártási és tervezési problémák megoldása területén. Ezen szakmai tapasztalatot felhasználva alakítottam ki a CAMXPRESS szolgáltatást, melynek során a hazai kisvállalkozásoknak nyújtok támogatást a CAD/CAM szoftverek felhasználásának és alkalmazásának területén.

🤨 Még mindig nem biztos a megrendelésben? 🤨

Ha a fentiek alapján még mindig kétségek merültek fel Önben, hogy a CAM hatékonyságnövelő csomag valóban hasznos lehet a cégénél, akkor ne felejtse el, hogy garanciát vállalok rá!  Ha nincsen megelégedve a szolgáltatásommal, nem kell azt kifizetnie.

Lentebb olvashat néhány gyakori kifogást, mely a csomag vásárlásával szemben szokott felmerülni.

Majd megtanuljuk az ingyenes videókból.

Az interneten különböző forrásokból fellelhető videók nem tudják az Ön cégénél felmerülő egyedi problémákat, így egyedi megoldást sem tudnak rá adni. A bennük található információk meg sem közelítik egy egyéni igények szerint, tematikusan felépített tananyag hatékonyságát. Tehát így nem is várhatjuk, hogy azok a kollégák, akik ilyen anyagokból lestek el néhány fogást, hibamentesen, gyorsan és optimálisan fogják a tervezési feladatokat elvégezni.

Mi már mindent tudunk, nem tudnak újat mutatni. Nem hiszem, hogy szakmailag elég felkészült.

Az általam támogatott CAM rendszerek fejlesztéseit folyamatosan követem, rendszeres kapcsolatban állok a fejlesztőkkel a felmerült hibák megoldásában és az újdonságok elsajátításában. A CAM szoftverek támogatási szolgáltatása előtt több mint 7 évig a szerszámgyártás területén dolgoztam CAM programozóként. Az így megszerzett szakmai tapasztalattal tudom megérteni a megrendelőimnél felmerülő problémákat és hatékony megoldást keresni rá az alkalmazott szoftverek terén.

Nem hinném, hogy megtérül az ára

Nézzük a legkisebb vállalkozást, aki csak 1db 3-tengelyes marógéppel rendelkezik és csak egy műszakban dolgozik a gépen egy átlagos gépóradíjjal, plusz egy műszakban alkalmaz egy tervező kollégát átlagos órabérben. Amennyiben a CAM hatékonyságnövelő csomag bevezetése után csak 5%-5% növekedés tapasztalható mindkét területen, akkor a csomag ára 1 hónap alatt megtérül és az első 6 hónapban már 0.5M Ft extra profit várható.

Ráérek ezzel foglalkozni később is. Várhat ez a fejlesztés.

A mostani energiaárak mellett nem engedheti meg magának egyetlen kis cég sem, hogy plusz költségeket „dobjon ki az ablakon” a hatékonynak vélt CAD/CAM tervezési folyamatai használatával, ezzel napról-napra halmozva a nem realizált plusz profitot.

Miért is halogatná ezt a beruházást, hiszen egy családi bevásárlás áráért pár héten belül már több profitot termelhet. Ráadásul a szolgáltatásra garanciát is kap, így kockázatok nélkül teheti meg ezt a beruházást.

Megrendelés

  Cégnév

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Kapcsolat felvétel

  Elérhetőségek

  Ha bármilyen kérdése merülne fel az Ön vállalkozásában alkalmazott CAD/CAM rendszerekkel kapcsolatban, vagy csak valamelyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik, a lenti elérhetőségek bármelyikén érdeklődhet.