2022-02-24 wpadmin

Moduleworks 🤝 Autodesk együttműködés

Hamarosan Moduleworks szerszámpályák érkeznek a Fusion 360-ba !

Na jó de ez miért jó a felhasználóknak? Egyáltalán ki/mi az a Moduleworks?

A Moduleworks a legnagyobb CAM szoftver-komponens fejlesztő, aki számos CAM szoftver szerszámpálya-számító algoritmusát és gépszimulációs megoldását fejleszti. Az általuk fejlesztett komponenseket használó CAM szoftverek, szerszámgép vezérlők tárháza meglehetősen nagy. (Moduleworks Partnerek listája) Ha bővebben érdekel a téma érdemes elolvasni a korábbi riportot a Moduleworks marketing igazgatójával. (Érdekes olvasmány!)

 

A mai napon vált publikussá, hogy az Autodesk hosszútávú partneri egyességet kötött a Moduleworks-el, így az általuk fejlesztett szerszámpálya-típusok várhatóan a közeljövőben a Fusion 360-ban is megjelennek. Természetesen azt még korai megjósolni, hogy a partneri viszony gyümölcseként milyen újdonságokat kapunk a Fusion 360-ban, de néhány dologról azért érdemes szót ejtenünk ezen bejelentés kapcsán.

Milyen újdonságok várhatóak a Modulworks együttműködés kapcsán?

A modulworks szerszámpályák közül érdekesek lehetnek a különböző 2.5D-s alakzatfelismerések, az automatikus több irányú megmunkálások (pl. automatikus 3+2 tengelyes nagyolás) illetve remélhetőleg fejlődés várható a hajtott-szerszámos eszterga, illetve folyamatos 4-5 tengelyes vonalon is. Lehetésges, hogy a kúpos-hordó, lencse és egyébb nagyrádiuszú marókat támogató szerszámpályakat is megjapjuk?

fusion-360-moduleworks-partnership

Egy másik nagy kérdés, hogy vajon a szerszámgép ütközés-vizsgálatot a meglévő gépkinematikai megoldáshoz fejlesztik hozzá házon belül VAGY a Modulworks „konyháján” készen kapható modult integrálják a rendszerbe.

A Fusion 360-ban található szerszámpálya számító algoritmusok száma 3-ra (4-re) emelkedik!

HSMWorks (HSM) – A Fusion 360 indulásakor felvásárolt HSMWorks „motorja” hajtja a legtöbb 2.5D/3D/5T szerszámpályát.
Delcam (DMK) – Az utóbbi időben a Machining Extension részeként egyre több PowerMill-ből származó 5T szerszámpályával (Steep&Shallow) és funkcióval (szerszámpálya szerkesztések) találkozhatunk. Ide tartozik a FeatureCAM-ből származó Furatfelismerés modul is.
Moduleworks (MW) – Ez lesz ugye az újdonság, amiről ígéret szerint még ebben az évben már hallani/látni fogunk valamit.

Az biztosan látható, hogy ezzel a partnerséggel érdekes, és mindenképp hasznos ujdonságok érkeznek a Fusion 360-ba. Az, hogy ezek az újdonságok a Machining Extension részét fogják-e képezni (nagyobb részük biztosan), még nem lehet tudni. Reméljük az alap-rendszer is profitál ebből a partnerségből.

Elérhetőségek

Ha bármilyen kérdése merülne fel az Ön vállalkozásában alkalmazott CAD/CAM rendszerekkel kapcsolatban, vagy csak valamelyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik, a lenti elérhetőségek bármelyikén érdeklődhet.