Autodesk Fusion 360 CAD

Autodesk Fusion 360 CAD

Az Autodesk Fusion 360 CAD rendszere egy könnyen elsajátítható, egyszerű használatot biztosító tervezőrendszer, mely ideális felületet biztosít az gyártás során előforduló egyszerű alkatrészek, készülékek tervezésére vagy akár a számos 3D-s fájl-importálási lehetőséggel más tervező-rendszerekben készült modellek módosítására, szilárdtest, felület és T-spline modellezési technikák használatával. A 3Ds tervezés mellet több hasznos modul is található benne, melyekkel lehetőség nyílik a műhelyrajz, lemez-alkatrészek tervezése, szilárdságtani szimulációk, Generatív tervezés ,valósághű látványtervek készítése mellett a CAM megmunkálások tervezésére is. A kezelőfelület és a működés egyszerűen elsajátítható, így akár a gépkezelők is könnyen megtanulhatják a használatát a mindennapi feladatokhoz.

A rendszer hobby felhasználásra, diákoknak és kisvállalkozásoknak INGYNESen használható.
Nagyobb vállalatoknak ipari felhasználásra pedig igen kedvező, akár havi díjas konstrukcióban is elérhető.

Autodesk Fusion 360 beszerzése – csomagok – letöltés

Autodesk Fusion 360 CAM

Autodesk Fusion 360 CAM

Az Autodesk Fusion 360 részeként elérhető CAM rendszer (HSMWorks) segítségével könnyen készíthetőek 2.5-3-5 tengelyes marási, hajtott szerszámos eszterga XC/XY tengelyes és esztergálási műveletei, tapintó műveletek mellett az additív műveletek (szeletelő) is elérhetőek.  Ideális lehet azok számára akik jelenleg nem rendelkeznek CAD/CAM rendszerrel vagy épp kisebb költségű megoldást keresnek a jelenlegi rendszerük helyett. Az igen olcsó – akár ingyenes – tervező rendszerrel együtt használva egy költséghatékony, komplex megoldást biztosít az egyszerű alkatrészek vagy akár gyártmányok tervezésére illetve gyártására. A rendszer egy nagyon logikusan felépített, egyszerű felületen biztosítja a 2.5, 3 vagy akár 4, 5 tengelyes marási, eszterga műveletek és fúrások pályáinak elkészítését. A rendszerbe beépítve sok használatra kész posztprocesszort találunk, melyek akár könnyen testre is szabhatóak szerkesztéssel. A programozó hatékonyabb munkáját testre-szabható szerszámadatbázis és szerszámpálya sablonok biztosítják és műveleti dokumentáció is könnyen készíthető a teljes megmunkálásról.

Az Autodesk Fusion 360 CAM az alaprendszer része, tehát azonos feltételek mellett elérhető el.

A rendszer hobby felhasználásra, diákoknak és kisvállalkozásoknak INGYNESen használható.
Nagyobb vállalatoknak ipari felhasználásra pedig igen kedvező, akár havi díjas konstrukcióban is elérhető.

Autodesk Fusion 360 beszerzése – csomagok – letöltés

Autodesk PowerMill

Autodesk (Delcam) PowerMill

A PowerMill hazánkban hagyományokkal rendelkező, komplex 3-5 tengelyes, optimális marópályák készítésére készült CAM rendszer. A PowerMill fejlesztése a DELCAM plc. nevéhez fűződik, majd 2014-től az Autodesk tulajdonába került. A rendszer azóta új, modern kezelőfelületet kapott, mellyel a korábbi egyszerű szerszámpálya-készítés és azok utólagos szerkesztése, a gépszimuláció és ütközésvizsgálat is átláthatóbb lett. A legelterjedtebb felhasználási területe a szerszámgyártás, ahol bonyolult formaadó felületeket kell 3-5 tengelyben marással megmunkálni. Ezen a területen mutatkozik meg igazán az erőssége a szerszámpályák optimalizálása, utólagos szerkeszthetősége, a többtengelyes szerszámpályák egyszerű és biztonságos gépiütközés-vizsgálata révén. Természetesen a rendszerrel lehetőség van a 2.5Ds marás és fúrási műveletek is elkészíthetésére is, valamint már az esztergálási műveletek is megjelentek a palettán. A PowerMill egy korábbi verziójához részletes oktatóanyag jelent meg magyar nyelven a CNC.HU oldalán, melyből a 3 és az 5 tengelyes marási műveletek készítésének alapjai elsajátíthatóak (készítette Szűcs Ferenc).

A PowerMill-ből jelenleg 30 napos próbaverzió nem érhető el.

Az Autodesk PowerMill hivatalos oldala

Autodesk FeatureCAM

Autodesk (Delcam) FeatureCAM

A FeatureCAM szintén a Delcam plc. által fejlesztett, majd az Autodesk által felvásárolt CAM rendszer. A rendszert alapvetően (ahogyan a neve is mutatja) „alaksajátosságok” megmunkáló műveleteinek tervezéséhez fejlesztették, 2.5D – 5T marás/hajtott szerszámos marás, fúrás és eszterga műveletek készíthetőek benne meglepően egyszerű módon az „Automatikus Alaksajátosság Felismerés és Megmunkálás” modul segítségével. Használatának előnye az olyan alkatrészek megmunkálás-tervezésénél mutatkozik meg, melyek viszonylag egyszerű alaksajátosságokból tevődnek össze, de azok számossága sok, így a hagyományos CAM-es programozási idő igen hosszú lenne. A FeatureCAM használata a modern kezelőfelületnek köszönhetően egyszerű és gyors, viszont a hatékony munkavégzéshez mindenképp szükség van a munkadarab legyártásához szükséges szerszámok adataiból szerszám-adatbázist készíteni, hogy a szoftver megfelelő szerszámokat tudjon válaszani a műveletekhez.

A rendszer 30 napos próbaverziója letölthető az Autodesk oldaláról.

FeatureCAM 30 napos próbaverzió letöltése

SolidCAM - InvetorCAM

SolidCAM – InventorCAM

A SolidCAM a Solidworks, az InventorCAM pedig az Inventor alá integrált CAM rendszer, mely a szerszámpályák igen széles skáláját öleli fel. Egységes és könnyen megtanulható, magyar nyelvű kezelőfelületen készíthetők el a 2.5 – 5 tengelyes marópályák, fúrások és esztergapályák. Használata olyan esetben javasolt, mikor a programozandó megmunkálógépünk kinematikája összetett – hajtott szerszámos eszterga, ellenorsós kétrevolverfejes eszterga, hajtott szerszámos, dönthető-fejű megmunkálóközpont, 4-5 tengelyes marógép, Svájci-eszterga. Használatának előnyei legfőképpen az alkatrészgyártásban jelentkeznek, ahol a különböző automatikus megmunkálások (furatfelismerés, zsebfelismerés) és az iMachining alkalmazásával jelentős programozási és megmunkálási idő megtakarítás érhető el.

A rendszer 30 napos próbaverziója letölthető a SolidCAM oldaláról.

SolidCAM-InventorCAM 30 napos próbaverzió letöltése

SolidCAM - InventorCAM

HSMWorks – HSMXpress – Inventor CAM – Inventor HSM – Autodesk HSM

Az Autodesk HSMXpress for Solidworks egy ingyenesen elérhető 2.5Ds CAM rendszer a Solidworks/Inventor felhasználók részére. A rendszer tulajdonképpen a HSMWorks 2.5Ds verziója, melynek segítségével a SolidWorks-be vagy Inventor-ba integráltan érhetünk el egy nagyon rugalmasan kezelhető CAM rendszert. Az ipari célokra is használható ingyenes verzióban a 2.5Ds marások mellet fúrópályákat is készíthetünk.

A rendszer bérelhető verziója a HSMWorks for SolidWorks / Inventor CAM / Inventor HSM / Autodesk HSM mely jóval több funkcionalitással rendelkezik mint ingyenes verziója, így lehetőség van benne a 3/4/5 tengelyes marópályák / hajtott szerszámos maró-eszterga műveletek készítésére is. A rendszer számos tulajdonságában, keelőfelületében és a posztprocesszorok terén is megegyezik a Fusion 360 CAM rendszerrel.

Autodesk HSMXpress for SolidWorks/Inventor letöltése

ArtCAM - Carveco

Autodesk (Delcam) ArtCAM – Carveco

Az ArtCAM hazánkban főleg a hobby CNC géppel rendelkezők körében elterjedt, alapvetően domborművek készítésére és megmunkálás tervezésére fejlesztett CAD/CAM rendszer. Az ArtCAM fejlesztése a DELCAM plc. nevéhez fűződik, majd 2014-től az Autodesk tulajdonába került, mely végül 2018-ban megszüntette a program további fejlesztését. A felhasználási területe igen széles, mivel barátságos és „játékos” kezelőfelületével igen könnyen tervezhetőek domborművek, különböző faiparí díszek, motívumok, melyek marási vagy gravír szerszámpályái is könnyen előállíthatóak. Az ArtCAM-ben tervezett domborművek felhasználhatóak más CAD rendszerekben tervezett termékek díszitő elemeként, így nagyon jó kiegészítője ezen termékeknek. Mivel az ArtCAM speciális felhasználási területén belül igen elterjedt, ezért a korábbi verziók használata továbbra is kedvelt.

Az ArtCAM 2019 év elejétől újra elérhető Carveco néven! A program első verziója gyakorlatilag teljesen megegyezik az ArtCAM 2018-as verziójával, a fejlesztés innen folytatódik tovább. A korábbi ArtCAM fájlok és posztprocesszorok használhatóak a Carveco-val is.

A programból jelenleg próbaverzió nem érhető el.

Carveco hivatalos oldala

..

Elérhetőségek

Ha bármilyen kérdése merülne fel az Ön vállalkozásában alkalmazott CAD/CAM rendszerekkel kapcsolatban, vagy csak valamelyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik, a lenti elérhetőségek bármelyikén érdeklődhet.