Fusion 360 CAM Magyar nyelvi csomag

 

Hosszas utánajárás után végre lehetőség nyílt a Fusion 360 CAM moduljának Magyar nyelvű felületének elkészítésére. A fordítás első szakaszában a kezelőfelület, és annak is a marási résznek az ablakait, menüit érinti. A fordítás közel sem teljes, hiszen a készítéskor igyekszünk, hogy (a lehetőségekhez képest) mindenhol a magyar műszaki nyelvhasználatnak megfeleljünk és szakkifejezések használata a legtöbb helyen a PowerMill-ben használtakkal megegyezzen.

 

A CAM Magyar nyelvi csomag telepítőjének azonosítása

Mivel a külön fejlesztett (nem Autodesk által) nyelvi csomagok a Fusion 360 frissülésekor nem kerülnek be az aktuális verzió könyvtárába, ezért a CAM Magyar nyelvi csomagjából is új verzió szükséges minden Fusion 360 verzióhoz. A telepítőcsomag fájlneve ezért tartalmazza, hogy melyik Fusion 360 verzióhoz használható. A számsor végén található betűjelzés az aktuális verzióhoz kiadott CAM Magyar nyelvi csomag alverziója. Minden verzióhoz kiadott első „a” alverzió tartalmilag megegyezik az előző verzió utolsó alverziójának tartalmával. Alverziók csak akkor kerülnek kiadásra, ha nagyobb méretű nyelvi frissítés készül miközben új verzió nem érkezik.

Pl.:  F360_CAM_HUN_v2.0.12376a.exe  –  Fusion 360 v2.0.12376 

A telepítőcsomag indítása előtt ezért érdemes megnéznünk a telepített Fusion 360 verziószámát
(kattintsunk a ❔/ About menüpontra) és az annak megfelelő verziószámú CAM Magyar nyelvi csomag telepítőjét futtani. (A Fusion 360 verziószámának ellenőrzésekor győződjünk meg, hogy éppen nem frissült-e, mert csak a következő indításkor jelzi ki az új verziószámot!)

 

A CAM Magyar nyelvi csomag telepítése

A telepítő futtatásakor ellenőrzi, hogy a telepítő verziószámának megfelelő Fusion 360 verzió telepítve van-e. Ha nem sikerül beazonosítani az adott verziót, akkor a telepítés hibaüzenettel leáll.

A telepítés során kétféle Fusion 360 rendszerhez választhatunk megfelelő beállításokat:
– Teljes telepítés NEM módsoított rendszerhez – Ezt válassza, ha a Fusion 360-hoz nem telepített semmilyen más nyelvi csomagot. Alapértelmezett telepítés.
– Arkance Systems HU Kft. magyar lokalizáció mellé – Ezt válassza, ha az Arkance Systems HU Kft. álltal fejlesztett magyar lokalizáció telepítve van. Ekkor a telepítő nem fogja módosítani a CAD rész magyar nyelvi fordítását, így a két magyar fordítás egyszerre is használható.


A CAM Magyar nyelvi csomag eltávolítása

A nyelvi csomaghoz nem készült eltávolító alkalmazás, hiszen a Preferences-ben bármikor, egyszerűen lehet a nyelvek között váltani. A következő Fusion 360 frissítésnél a korábbi nyelvi fájl nem kerül be az új rendszerbe. Így, ha nem futtatjuk a telepítőt a friss rendszeren, akkor eredeti rendszert kapunk, ahol a magyar nem választható nyelv.


A CAM Magyar nyelvi csomag beszerzése

Mivel minden Fusion 360 verzióhoz új telepítő szükséges, ezért azt a legegyszerűbb módot találtuk, ha Hírlevél formájában küldjük ki minden Fusion 360 frissítés megjelenése után elkészülő CAM Magyar nyelvi csomag telepítőt is. Így nem kell minden alkalommal ide ellátogatni és letölteni az aktuális telepítőcsomagot, illetve értesül a Fusion 360 frissítésekről is.

A feliratkozás után máris küldjük levélben az aktuális Fusion 360 verzióhoz tartozó CAM Magyar nyelvi csomag telepítőjének letöltési linkjét.

Nem kell félni!:  a CAM Magyar nyelvi csomag Hírlevélét csak akkor küldjük, ha frissítés van. A levélben érkezik a friss telepítő letöltési linkje ÉS egy aktuális, rövid Fusion 360 hír, semmi több.
A CAM Magyar nyelvi csomag Hírlevelének biztonságát a ListaMester biztosítja. (Adatvédelmi tájékoztató)

SPAM mappába érkezés lehet!  : Mivel a Magyar nyelvi csomag letöltését tartalmazó levél egy hírlevélküldő rendszerből érkezik (ListaMester), ezért gyakran előfordul, hogy a levél a SPAM mappában landol. Érdemes a „listamester.hu” és a „camxpress.hu” domaineket megbízhatónak beállítani a SPAM szűrőben, vagy a SPAM mappába került levelet megjelőlni NEM SPAM -ként. (Levelező rendszertől függően eltérő megoldások lehetnek.)

 

Fusion 360 CAM Magyar nyelvi csomag Hírlevél

 

A CAM Magyar nyelvi csomag szolgáltatója

A Fusion 360 CAM Magyar nyelvi csomagot a DELCAM Hungary Kft. , az Autodesk hivatalos Magyarországi viszonteladója, fejleszti.

 

Elakadt a Fusion 360 használatában?

Tegye fel kérdését egy 1 órás online konzultáció keretében, hogy minél előbb tovább folytathassa a munkát és még csak el sem kell mozdulnia a gépe elől. Ha nagyobb témakörben lennének kérdései, akkor keressük meg a megoldáshoz vezető utat egy egyénre-szabott, több órás konzultáció keretében. Természetesen akár hosszabb, több napos oktatáson is részt vehet, ahol elsajátíthatja a Fusion 360 egyes moduljainak használatát.

Beszéljük át a problémát egy Ingyenes Konzultáció során, hogy megatláljuk a legmegfelelőbb lehetőséget a probléma leküzdésére.

Ingyenes CAD/CAM Konzultációt

Nem azt csinálja a marógép amit kéne?
Hibás a Fusion 360 által készített NC kód?

Gyakran előfordul, hogy a Fusion 360 Posztprocesszor Könyvtárban található posztprocesszorok számunkra nem teljsen megfelelő NC kódok készítenek. Legtöbbször a használatukkal készített NC kód jelentősen nem tér el a számunkra megfelelő formától, de az NC programok rendszeres, apróbb kézi javításai egy részről sok ídőt vesznek el, illetve nagyfokú bizonytalanságot visznek a mindennapi munkafolyamatba.

Az egyedi igányekre készülő posztprocesszorok fejlesztése (vagy meglévőek módosítása) nem sok költséggel jár, és az üzembiztos, hibamentes működéssel nagyon gyorsan megtérül a „beruházás”.

Pontosítsuk az előforduló hibákat és a szükséges fejlesztéseket egy Ingyenes Konzultáció során, hogy megatláljuk a legmegfelelőbb lehetőséget a hibamentes, jól működő posztprocesszor elkészítésére.

Ingyenes CAD/CAM Konzultációt

Elérhetőségek

Ha bármilyen kérdése merülne fel az Ön vállalkozásában alkalmazott CAD/CAM rendszerekkel kapcsolatban, vagy csak valamelyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik, a lenti elérhetőségek bármelyikén érdeklődhet.