2022-06-29 CAMXPRESS

Várhatóan emelkedik a Fusion 360 előfizetési ára 2022.08-tól

Az Autodesk elkezdte kiértesíteni (2022.06.29.) a felhasználókat, hogy 2022.08.07.-től áremelkedés várható a Fusion 360 alaprendszer és a kiegészítő csomagok előfizetésében.

 

❓ Miért emelkedik az előfizetés ára?

A Fusion 360 előfizetésének ára utoljára 2018-ban emelkedett. Azóta több, mint 30 nagyobb fejlesztés történt a különböző modulokban. A folyamatos fejlesztések álltal biztosított, legmodernebb technológiákat alkalmazó, terméktervezési és gyártástervezési megoldások fenntartásához szükséges az előfizetés árának igazítása.

Az elmúlt 18 hónap főbb újdonságainak összefoglalóját végig olvasva látható, hogy igen sok és jelentős fejlesztés történt a szoftverben, illetve már számos újdonság várható a következő nagyobb, júliusi frissítésben is.

 

💲 Mely csomagok előfizetése változik és mennyivel?

Az augusztustól várható, módosult előfizetési árakról még nem jelent meg adat az Autodesk hivatalos honlapján. (A felhasználóknak kiküldött e-mailben ugyan olvasható egy tájékoztató ár, de nem tudható, hogy ez lesz a későbbiekben az e-store-ban megjelenő is.) Amint ez megjelenik, módosításra kerül ez a bejegyzés is az árakkal.

  • Fusion 360 – 1 éves, új előfizetés : ??? % / ?(480)? EUR
  • Fusion 360 – 3 éves, új előfizetés : ??? % / ??? EUR
  • Fusion 360 Machining Extension – 1 éves, új előfizetés : ??? % / ??? EUR
  • Fusion 360 Machining Extension – 3 éves, új előfizetés : ??? % / ??? EUR

 

🔒 Van akinek nem változik az előfizetés ára?

Akik 2018 október 7. előtt fizettek elő a Fusion 360 -ra (akkor egyesült a Fusion 360 Ultimate a Standard csomaggal) ÉS azóta folyamatosan hosszabbítják meg az előfizetést, az akkor meghatározott áron kapják továbbra is.
 „… As a big “thank you” to current paid subscribers of Fusion 360 Standard (who’ve subscribed to Fusion before October 7th, 2018), we’re allowing them to maintain their subscription at the current price for as long as they’re a Fusion 360 subscriber. ” 

(Forrás: One Fusion 360)

 

📝 Személyes vélemény

A Fusion 360 az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődött változatlan előfizetési ár mellett. Az élet számos területén tapasztalható az árak emelkedése, mely a szoftverek világát sem kerülheti el. Ebben nincsen semmi megelpő. A kérdés tulajdonképpen csak az, hogy melyik fejlesztő, mikor és milyen formában emeli az árakat.

 

💰 Jelenlegi AKCIÓ alkalmazása (csak ötlet) 💰

A jelenleg, 2022 junius. – július -ban futó akció, azoknak lehet érdekes akiknek az előfizetése nagyjából 2022.08 – 2022.11 között jár le.

Egy átlagos emelkedéssel számolva, valószínüleg „csak ennyivel éri meg” előbb előfizetni, hogy némi kedvezményt tudjanak realizálni az akció során. (A fenti kalkuláció csak spekuláció, semmilyen konkrét adat nem szolgál alapul, gazdasági tanácsnak nem minősűl!) 

Elérhetőségek

Ha bármilyen kérdése merülne fel az Ön vállalkozásában alkalmazott CAD/CAM rendszerekkel kapcsolatban, vagy csak valamelyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik, a lenti elérhetőségek bármelyikén érdeklődhet.