Az Autodesk Fusion 360 CAD rendszere egy könnyen elsajátítható, egyszerű használatot biztosító tervezőrendszer, mely ideális felületet biztosít az gyártás során előforduló egyszerű alkatrészek, készülékek tervezésére vagy akár a számos 3D-s fájl-importálási lehetőséggel más tervező-rendszerekben készült modellek módosítására, szilárdtest, felület és T-spline modellezési technikák használatával. A 3Ds tervezés mellet több hasznos modul is található benne, melyekkel lehetőség nyílik a műhelyrajz, lemez-alkatrészek tervezése, szilárdságtani szimulációk, Generatív tervezés ,valósághű látványtervek készítése mellett a CAM megmunkálások tervezésére is. A kezelőfelület és a működés egyszerűen elsajátítható, így akár a gépkezelők is könnyen megtanulhatják a használatát a mindennapi feladatokhoz. A Fusion 360 szerves része a hozzá tartozó felhős tárhely, mely használatával nagyon egyszerűen lehetőség nyílik a több számítógépen történő felhasználásra, illetve a projekteken való közös munkára.

Az Autodesk Fusion 360 részeként elérhető CAM rendszer (HSMWorks) segítségével könnyen készíthetőek 2.5-3-5 tengelyes marási, hajtott szerszámos eszterga XC/XY tengelyes és esztergálási műveletei, tapintó műveletek mellett az additív műveletek (szeletelő) is elérhetőek.  Ideális lehet azok számára akik jelenleg nem rendelkeznek CAD/CAM rendszerrel vagy épp kisebb költségű megoldást keresnek a jelenlegi rendszerük helyett. Az igen olcsó – akár ingyenes – tervező rendszerrel együtt használva egy költséghatékony, komplex megoldást biztosít az egyszerű alkatrészek vagy akár gyártmányok tervezésére illetve gyártására. A rendszer egy nagyon logikusan felépített, egyszerű felületen biztosítja a 2.5, 3 vagy akár 4, 5 tengelyes marási, eszterga műveletek és fúrások pályáinak elkészítését. A rendszerbe beépítve sok használatra kész posztprocesszort találunk, melyek akár könnyen testre is szabhatóak szerkesztéssel. A programozó hatékonyabb munkáját testre-szabható szerszámadatbázis és szerszámpálya sablonok biztosítják és műveleti dokumentáció is könnyen készíthető a teljes megmunkálásról.

A rendszer hobby felhasználásra, diákoknak és kisvállalkozásoknak INGYNESen használható.

A Fusion 360 különböző verzióiank beszerzése, telepítése, használata

A Fusion 360 használatához szükség van egy Autodesk fiókra, melyet könnyen és ingyen létrehozhatunk. A Fusion 360 telepítése után a program indításakor be kell lépnünk az Autodesk fiókunkkal, felhasználónév/jelszó megadásával. A telepített rendszer a felhasználói fiókunkhoz tartozó felhasználási jogosultságnak megfelelő verzióban indul el. Tehát egy tetszőleges számítógépre telepített Fusion 360 a belépett felhasználónak megfelelő verzióban indul el, így nincsen szükség külön verzió telepítésére. (Minden számítógépre telepített Fusion 360 adatállomány szempontjából gyakorlatilag ugyan az.) A rendszerhez tartozó felhős tárhely segítségével bármely számítógépre telepített Fusion 360-ba a felhasználói fiókunkkal belépve a hozzánk tartozó verzió indul el és a saját projektjeinkez, modelleinkhez férhetünk hozzá.

Autodesk fiók létrehozása 

 • Látogassunk el az Autodesk oldalára egy böngészővel és válasszuk a Sign in menüpontot. A megjelenő belépő oldalon pedig kattintsunk a Create Account linkre.
 • A szükséges adatok megadása és email hitelesítés után az új Autodesk fiókunk elkészül. Jegyezzük meg az e-mail cím / jelszó párost.

 

Ha frissen hoztuk létre az Autodesk fiókunkat és …
le szeretnénk tölteni a Fusion 360 telepítőt:

 • Lépjünk be egy böngészővel az Autodesk oldalán fiókunkba a Sign in menüpont használatával.
 • A bal oldali menüsávon válasszuk a Minden termék és szolgáltatás menüpontot, majd a termékek listájában keressük meg a Fusion 360-at és kattintsunk a Letöltés most gombra.
 • Egy kisméretű telepítő fájl kerül letöltésre, mellyel megkezdhetjük a program letöltését és telepítését.

 

Ha már van Autodesk fiókunk és le szeretnénk tölteni a Fusion 360 telepítőt: 

 • A fentebb leírt módon lépjünk be az Autodesk fiókunkba és töltsük le a telepítőt.

Ha már van Autodesk fiókunk és ellenőrizni akarjuk, melyik Fusion 360 verzióra vagyunk jogosultak.

 • Lépjünk be az Autodesk fiókunkba és a bal oldali menüsávon válasszuk a Minden termék és szolgáltatás menüpontot, majd a termékek listájában keressük meg a Fusion 360-at.
 • A Fusion 360 terméknév alatt olvashatjuk mely verzió van aktiválva az Autodesk felhasználónak.
 • Az egyes verziók részletes leírását, tulajdonságait lásd lejjebb.


Ha már van Autodesk fiókunk és
ellenőrizni akarjuk, mikor jár le az adott Fusion 360 csomag érvényessége.

 • Lépjünk be az Autodesk fiókunkba és a bal oldali menüsávon válasszuk a Minden termék és szolgáltatás menüpontot, majd a termékek listájában keressük meg a Fusion 360-at.
 • A Fusion 360 terméknév alatt olvashatjuk mely verzió van aktiválva az Autodesk felhasználónak.
 • A terméknév előtt a kis nyilacskával kinyitható a részletesebb leírás és ott láthatjuk a lejárati időt. Kivételt képez az Oktatási verzió, ahol nem látjuk a lejárati időpontot.

Autodesk Fusion 360 verziók, csomagok tulajdonságai és aktiválásuk

 

Fusion 360 – 30 day trial / 30 napos próba

Aktiválás: Ha elsőnek letöltöd a programot ez a verzió indul el alapvetően. Hacsak nem a telepítés utáni induláskor már nem választasz más csomagot VAGY az az Autodesk fiók amivel belépsz nem rendelkezik már valamilyen más aktivációval Fusion 360-ra. (lásd: Fusion 360 jogosultság ellenőrzése.)
Ha még nem töltötted le a telepítőt, akkor a gomb megynomása után felugró oldalon válaszd a Free trial for commerical use gombot. A telepítés után be kell lépned egy meglévő Autodesk fiókba, vagy létre kell hoznod egy újat. (lásd feljebb – létrehozás, belépés, regisztráció.)

Funkciók: Teljes funkcionalitás, Cloud kredit vásárolható (300 a csomagban).

Fusion 360 – 30 napos próba

 

Fusion 360 – for Personal / Személyes

Aktiválás: A gomb megnyomásával felugró oldal alján csak be kell lépned az Autodesk fiókodba és máris kész.
Vigyázz! : Ha egy olyan böngészővel kattintasz a lenti linkre, mellyel be vagy lépve egy olyan Autodesk fiókba, melyhez 30 napos próba vagy Startup jogosultság van rendelve, a fiókhoz tartozó Fusion 360 Personal jogosultságra vált jóváhagyási kérdés nélkül!

Funkciók:
– Nem lehet ipari 3D fájlokat importálni (NX, CATIA, Solidworks, stb)
– Nem lehet az általunk megosztott vagy a velünk megosztott projekteket szerkeszteni, menteni, exportálni.
Cloud kredit vásárolható.
– ~300.000 HUF / év bevételig üzleti célra is használható.

Fusion 360 – for Personal

 

Fusion 360 – for Startup / Induló

Aktiválás: A gomb megnyomásával felugró oldal alján ki kell tölteni az igénylő adatokat és 30 napon belül értesítenek az eredményről. Addig a 30 napos próba használható.

Funkciók:
– Teljes funkcionalitás, Cloud kredit vásárolható.
– ~30M HUF / év bevételig üzleti célra is használható.

Fusion 360 – for Startup

 

Fusion 360 – Educational / Diák

Aktiválás: A gomb megnyomásával felugró oldalon be kell lépni az Autodesk fiókba és meg kell adni az oktatási intézményt. Az elbírálás néhány napon belül megtörténik.

Funkciók:
– Teljes funkcionalitás, nagyon sok Cloud kredit jár hozzá.
– Csak nonprofit vagy tanulási célokra használható. A jogosult oktatási státusz hivatalos meghatározása alapján tudod eldönteni, jogosult vagy-e a használatára.

Fusion 360 – Diák

 

Fusion 360 – Subscription / Előfizetés

Aktiválás: A gomb megnyomásával felugró oldalon be kell lépni az Autodesk fiókunkba és megadni a fizetési adatokat.
Az előfizetés ára:  ~ 60 EUR / hó   |   ~ 500 EUR / év    |   ~ 1.300 / 3 év
Akciók: Az aktuális akciók iránt érdemes érdeklődni, mert évente több alkalommal is szokott lenni kedvezményes előfizetési lehetőség.

Funkciók:
– Teljes funkcionalitás, Cloud kredit vásárolható.

Fusion 360 – Előfizetés

 

Lépjen Kapcsolatba Velem!

Ha bármilyen kérdése merülne fel az Ön vállalkozásában alkalmazott CAD/CAM rendszerekkel kapcsolatban, vagy csak valamelyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik, a lenti elérhetőségek bármelyikén érdeklődhet.