2020-11-01 CAMXPRESS

Ingyenes Fusion 360 csomagok meghosszabbítása (FRISSÍTVE)

FRISSÍTVE : 2021.12

Gyakran felmerülő kérdés, hogy az ingyenes Fusion 360 csomagok lejártával mi történik az adatainkkal, hogyan tudjuk meghosszabbítani azt vagy át kell-e váltanunk előfizetésre. Az “előfizetés” magyar szó használata kicsit furcsa lehet, hiszen “fizetni nem kell érte”, de a konstrikció miatt (a szoftver használata időkorlátos) ez a megfelelő elnevezés.  A következőekben megpróbálom összefoglalni a leggyakoribb kérdésekre a válaszokat.

Lejárt az ingyenes Fusion 360 előfizetésem, hogyan tudom meghosszabítani?
Lejárt az ingyenes Fusion 360 előfizetésem, most akkor meg kell vennem?


 • Personal csomag: A legegyszerűbb dolgunk itt van, hiszen ez gyakorlatilag pár kattintással azonnal hosszabbítható, de csak az előfizetés lejárta után.  (Hogyan tudom ellenőrizni mikor jár le az előfizetésem?) Az újabb (2021-ben indított vagy hosszabbított) előfizetéseket 3 évre kapják, a korábbiakat 1 évre kapták a felhasználók. Az előfizetés a lejárta elött 30 nappal a szoftvert elindítva a jobb felső sarokban megjelenik egy “Subscribe Now” felirat. Erre kattíntva (a lejárati dátum után) kövessük a következőt a Personal előfizetés meghosszabbításához:
  1. Lépjünk az Autodesk fiókunkba a büngészövel az Autodesk.com oldalán. Ha még nincsen Autodesk fiókunk:  Hogyan tudok Autodesk fiókot létrehozni?
  2. Keressük fel a Fusion 360 for Personal Use oldalt.
  3.  A baloldalon kattintsunk a GET STARTED gombra.
  4. Töltsük ki a regisztrációs űrlapot az adatainkkal és fogadjuk el a felhasználási feltételeket, majd kattintsunk a NEXT gombra.
  5. Töltsük le a szoftvert (akkor is ha az már installálva van az adott számítógépre!) a DOWNLOAD NOW gombra kattintva.
  6. Ha még nincsen telepítve a Fusion 360, akkor telepítsük a letöltött telepítőcsomaggal.
  7. Indítsuk el a szoftvert és induláskor lépjünk be az előbb regisztrált Autodesk fókunkkal.

 • Startup Csomag: Ennél a csomagnál újra át kell esnünk az engedélyeztetési folyamaton, melyhez ki kell töltenünk az igényléskor is használt űrlapot.  Maga az engedélyeztetési folyamat hivatalosan 10 nap (bár újabbanta pár nap alatt elbírálják).

 • Ha már lejárt a Startup csomagunk és újra ezt szeretnénk igényelniHa már lejárt a Startup előfizetésünk, akkor nem vagyunk jogosultak a használatára. Ha tovább szeretnénk használni ezt a fiókot a következőket tehetjük:
  • Indítsuk el a Startup regisztrációs folyamatot (lásd lejjebb), majd várjuk meg még azt elfogadják. Az elfogadás ideje alatt csak korlátozásokkal tudjuk csak a szoftvert használni! – (Read Only – Nem tudjuk a modelleket menteni.)
  • Átváltunk Personal előfizetésre. Kövessük a fentebb leírt Personal Csomag meghosszabbítási folyamatot. Ezután adjuk le igényünket a Startup előfizetésre (lásd lejjebb) ugyanezzel a fiókkal. Ebben az esetben még el nem fogadják a Startup előfizetésünket a Personal csomag limitációival használhatjuk a rendszert tovább a köztes időszakban.
  • Előfizetünk a Fusion 360-ra, ezzel megőrizve a Startup csomag összes funkcionalitását.

 

 • Ha még nem járt le a Startup csomagunk és előre be akarjuk adni az igényünket: Az előfizetés a lejárta elött 30 nappal a szoftvert elindítva a jobb felső sarokban megjelenik egy “Subscribe Now” felirat. Ekkor tehetjük azt is, hogy a még érvényes előfizetési időben leadunk egy újabb Startup igényt (a Startup űrlap kitöltésével). Ha sikeres elbírálásunk lesz, akkor így az átmeneti napokra két Startup csomagunk lesz az Autodesk fiókunkban.

 

 • A Startup Csomag meghosszabításához tegyük a következőket:
  1. Lépjünk az Autodesk fiókunkba a büngészövel az Autodesk.com oldalán. Ha még nincsen Autodesk fiókunk:  Hogyan tudok Autodesk fiókot létrehozni?
  2. Keressük fel a Free Fusion 360 for Start-Ups oldalt.
  3. A baloldalon kattintsunk a APPLY NOW gombra.
  4. Töltsük ki a regisztrációs űrlapot az adatainkkal. Fontos, hogy az induló vállalkozásunk létező honlapjának elérhetőségét adjuk meg!
  5. A kitöltés után kattintsunk a APPLY gombra.
  6. Az elfogadásról (vagy elutasításról) e-mailben értesítenek 10 napon belül.

 

 • Ha elutasították a Startup csomagunk meghosszabbítását: Amennyiben elutasították a Startup előfizetésünket, a következőeket tehetjük:
  • Átváltjuk az előfizetésünket Personal előfizetésre. (Ezzel a Personál csomag korlátozásai érvényesek lesznek a használat során. Lásd feljebb.)
  • Egy másik induló vállalkozásunk adataival egy újabb Startup előfizetés regisztrációt indítunk el egy másik Autodesk fiókra. (Lásd feljebb.) Ekkor érdemes átváltanunk Personal előfizetésre a fiókot, hogy a felhőben tárolt adatainkat le tudjuk menteni, hiszen ezután egy új felhasználói fiókot akarunk majd használni.
  • Előfizetünk a Fusion 360-ra, ezzel megőrizve a Startup csomag összes funkcionalitását.

 • Educational Csomag: A tanulói (vagy oktatói) Fusion 360 előfizetés az Educational Autodesk fiók része. Tehát tulajdonképpen itt az Autodesk fiókunk van tanulói “státuszban”, ezzel nem csak a Fusion 360 ingyenes használatára vagyunk jogosultak, hanem sok más Autodesk termékre is. (Autodesk Educational szoftverek) Korábban kevésbé szigorú elbírálás során lehetett tanulói felhasználói fiókot igényelni, ez azonban szigorúbb lett mind a meglévőek hosszabítása, mind új fiók regisztrálása során. (Kik jogosultak tanulói fiók igénylésére?)
  1. Lépjünk az Autodesk fiókunkba a büngészövel az Autodesk.com oldalán. Ha még nincsen Autodesk fiókunk:  Hogyan tudok Autodesk fiókot létrehozni?
  2. Keressük fel az Autodesk Educational oldalt.
  3. A baloldalon kattintsunk a GET STARTED gombra.
  4. Töltsük ki a regisztrációs űrlapot az adatainkkal. A “Name of educational institution” mezőben kezdjük el gépelni az oktatási intézményünk nevét, majd a mezőben megjelenő választási lehetőségek közül válasszuk ki azt. Amennyiben a listában nem található meg az oktatási intézményünk csak egy dolgot tehetünk: megkérjük az oktatási intézményt, hogy regisztrálja azt az Autodesk-nél.
  5. A kitöltés után kattintsunk a CONFIRM gombra.
  6. Ezután vagy 14 napon belül fel kell töltenünk egy igazoló dokumentumot a hallgatói jogviszonyunkról.

 (Az Educatonal felhasználói fiók elfogadási feltételeiről és a folyamatról részletesebben itt olvashatunk.)

Lejárt az ingyenes Fusion 360 előfizetésem, nem akarom megvenni, elvesznek az adataim?

 • Az ingyenes időtartam lejártával az adatok nem vesznek el! – De határozott időn belűl döntenünk kell, milyen (akár ingyenes) előfizetést választunk.  A fent leírtaknak megfelelően a “legrosszabb eset”, ha Előfizetés/Startup/Educational csomagból megyünk át Personal csomagba. Ezt tehetjük meg a legkönnyebben, de a Personal csomag korlátozásai miatt, csak 10 projektünk lesz Aktív, a többit Archív állapotban találjuk (lást bövebben a Personal csomag korlátozásai bejegyzésben).

Elérhetőségek

Ha bármilyen kérdése merülne fel az Ön vállalkozásában alkalmazott CAD/CAM rendszerekkel kapcsolatban, vagy csak valamelyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik, a lenti elérhetőségek bármelyikén érdeklődhet.