2020-11-01 CAMXPRESS

Ingyenes Fusion 360 csomagok meghosszabbítása

Gyakran felmerülő kérdés, hogy az ingyenes Fusion 360 csomagok lejártával mi történik az adatainkkal, hogyan tudjuk meghosszabbítani azt vagy át kell-e váltanunk előfizetésre. A következőekben megpróbálom összefoglalni a leggyakoribb kérdésekre a válaszokat.

Lejárt az ingyenes Fusion 360 előfizetésem, hogyan tudom meghosszabítani?
Lejárt az ingyenes Fusion 360 előfizetésem, most akkor meg kell vennem?

 

  • Personal Csomag: A legegyszerűbb dolgunk itt van, hiszen ez gyakorlatilag pár kattintással azonnal hosszabbítható.  Az 1 év lejárta elött 30 nappal a szoftvert elindítva a jobb felső sarokban megjelenik egy “Subscribe Now” felirat. Erre kattíntva kövessük a lenti videó útmutatását.

 

 

  • Startup Csomag: Ennél a csomagnál újra át kell esnünk az engedélyeztetési folyamaton, melyhez ki kell töltenünk az igényléskor is használt űrlapot.  Maga az engedélyeztetési folyamat 5-30 nap is lehet akár (bár újabbanta pár nap alatt elbírálják).
  1. Ha már lejárt a Startup csomagunk és újra ezt szeretnénk igényelni : Kövessük a fenti videóban látható folyamatot, csak a csomagválasztó menüben válasszuk a Startup pontot.
  2. Ha még nem járt le a Startup csomagunk és előre be akarjuk adni az igényünket: Ha a szoftver elindításakor a fejlécben már megjelent, hogy néhány napon belül le fog járni az előfizetésünk, akkor tehetjük azt is, hogy a még érvényes előfizetési időben leadunk egy újabb Startup igényt (a Startup űrlap kitöltésével). Ha sikeres elbírálásunk lesz, akkor így az átmeneti napokra két Startup csomagunk lesz az Autodesk fiókunkban.
  3. Ha már lejárt a Startup csomagunk és elutasították a meghosszabbítást: Sikertelen meghosszabbítás esetén a Personal csomagba még mindig átválthatunk, ahol a Personal csomagnak megfelelő korlátozásokkal tovább használhatjuk a Fusion 360-at. Az adataink ekkor sem vesznek el!, hiszen a Personal csoamgban archív állapotban megmaradnak (lásd a Personal csomag változásairól szoló bejegyzést). Dönthetünk az előfizetés mellett is természetesen.

 

  • Educational Csomag: A csomag meghosszabítását kezdeményezhetjük a videóban látható folyamattal is. Ekkor meg kell adnunk melyik oktatási intézmény hallgatói vagyunk, majd egy halgatói igazolást kell kérnünk és azt elküldeni. A folyamatot a Educational Access oldalon kezdhetjük el.

 

Lejárt az ingyenes Fusion 360 előfizetésem, nem akarom megvenni, elvesznek az adataim?

  • Az ingyenes 1 éves időtartam lejártával az adatok nem vesznek el! – De határozott időn belűl döntenünk kell, milyen (akár ingyenes) csomagot választunk!  A fent leírtaknak megfelelően a “legrosszabb eset”, ha Előfizetés/Startup/Educational csomagból megyünk át Personal csomagba. Ezt tehetjük meg a legkönnyebben, de a Personal csomag korlátozásai miatt, csak 10 projektünk lesz Aktív, a többit Archív állapotban találjuk (lást bövebben a Personal csomag korlátozásai bejegyzésben).

Lépjen Kapcsolatba Velem!

Ha bármilyen kérdése merülne fel az Ön vállalkozásában alkalmazott CAD/CAM rendszerekkel kapcsolatban, vagy csak valamelyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik, a lenti elérhetőségek bármelyikén érdeklődhet.